הזדקנות העור היא תהליך בלתי נמנע, המתחיל בהדרגה מגיל 25.
ישנם שני סוגים של הזקנות העור:
הראשון הנובע מגורמים חיצוניים :
העיקרי הוא השמש (Photo-aging). קרינת האולטרה סגולים אחראית על הופעת כתמי עור, קמטים, ורפיון העור, ובנוסף עלולה לגרום להתפתחות סרטני עור.עישון, אכילת יתר של סוכר, מתח נפשי, שתיית אלכוהול, זיהום האוויר וחוסר שינה, הינם גם גורמים חיצוניים להזדקנות העור.
כמובן קיימים גם גורמים כרונולוגיים, גנטיים והורמונאליים. בגיל המעבר, חוסר האסטרוגנים הינו גורם נוסף להידרדרות מצבו של העור.
כתוצאה מירידת ייצור הקולגן והאלסטין בדרמיס, וגם של חומצה היולורונית, העור הופך להיות דק, רפוי, מקומט, ויבש יותר, וגוונו חיוור ליד כתמים חומים.
על השינויים העוריים, באים להתאסף שינוים ברקמות תת העוריות ,שומן שריר, ועצמות שהן יותר דקות, עם גרימת איבוד נפחים והופעת רפיון.
אז איך שומרים על צעירות עורנו?
למרות ריבוי הטיפולים האסתטיים המאפשרות להפחית סימני ההזדקנות, הגישה הטובה ביותר הינה לשמור על התנהגות מונעת נזקים חיצוניים, להימנע כמה שניתן מחשיפה לשמש, ולהיעזר במסנני קרינה על אזורי העור החשופים, להיגמל מעישון ושתיית אלכוהול, להקפיד על תזונה נכונה, על פעילות גופנית, ושינה מספיקה.
ישנם בשוק תכשירים antiagingרבים, והעיקרים שהוכיחו את יעילותם מדעית כיעילים הינם נגזרי ויטמין A חומצית ( RETIN-A) החומצות אלפא הידרוקסי (AHA) , ויטמין , (ascorbic acid ) C וחומצה הילורונית.
טיפולי לייזר CO 2, פילינג עמוק ( PHENOL), מתיחת פנים המבוצעים ע"י מנתחים פלסטיים מביאים תוצאות מרשימות, אבל במחיר של החלמה ארוכה, וסיכוי של תופעות לוואי וסיבוכים, וצלקות לא מבוטלים. הטיפולים האלה מתאימים למקרים של הזדקנות מתקדמים, בד"כ אחרי גיל 60.
מזה יותר מ-20 שנה, התפתחו שיטות טיפוליות פחות פולשניות העונות לדרישת המטופלות/ים שרוצות/ים גם יעילות וגם תופעות לוואי מתונות והחלמה מהירה.הטיפולים האלה מתאימים לסימני הזדקנות קלים עד בינונים, בד"כ מגיל 25 עד 65, לפעמים יותר ע"פ הנתונים האישיים.